Vegoloppet på Vegovision!

Vegoloppet är Sveriges första lopp med en vegoprofil och det hölls för första gången i Skåne 2016. Årets lopp kommer gå av stalpen den 8 september i Jonsered och nytt för i år, förutom plats och årstid, är stafetten. Om du är nyfiken på stafetten eller på någon av de andra distanserna som finns att välja mellan går all information att hitta på Vegoloppets webbsida: http://vegoloppet.se/.

De tre första arrangörerna av Vegoloppet berättar att de hade storslagna planer när de för första gången drog igång loppet.

– Vår förhoppning var att kunna skapa ett unikt arrangemang fullt av pepp, både för löpning och för veganism. Vi har varit engagerade i olika djurrättsgrupper under många år och ville testa ett nytt sätt att göra något vettigt och stötta bra projekt ekonomiskt. Vi ville vara ett lopp som stack ut och vågade säga något. Löpning i sig är gött, att vara i skogen är underbart och att göra det med en massa bra folk och kunna välja vad som helst i fiket efteråt gör det oslagbart!

Vegoloppets arrangörer förklarar också att de inte riktigt hunnit göra verklighet av alla sina planer ännu och i framtiden så hoppas de kunna arrangera olika typer av lopp och kanske samarbeta med andra sportevenemang.

– Vi vill växa, drömmen är att arrangera ett stort stadslopp med tusentals åskådare. Men det lockar också att samla ihop en handfull knäppgökar för ett informellt lopp i fjällen. Vi får se var vi hamnar helt enkelt!

I Framtiden hoppas arrangörerna att kunna hålla loppet vid liv och att de ska kunna ta ut svängarna nu när de har börjat etablera sig.

– Nu när allt fler inser hur sweet det är att leva vego så hoppas vi att även de som inte är helt övertygade vill vara med i större utsträckning. Loppet är öppet för alla!

På Vegovision kommer Vegoloppet att sälja startplatser till ett reducerat pris för den som anmäler sig på plats. Arrangörsgruppens fysioterapeut kommer också att kunna svara på frågor om sjysst löpträning.

– Så den som besöker vårt bord kan räkna med tips och trix för att springa terräng utan skador och kanske en och annan prova-på-övning att ta med sig hem. Det kommer också bjudas på en och annan tävling. Och såklart en skål med godis!

Det som Vegoloppets arrangörer bland annat tycker ska bli roligt med Vegovision är att för en gångs skull vara på ett stort event i samma stad som loppet kommer att äga rum.

– Vi har tidigare deltagit på Vegomässan som vi älskar men då i Stockholm när loppet varit i Skåne. Det är inte helt enkelt att locka stockholmare till den skånska bonnvischan. Det är på något konstigt vis längre för dom att åka till Malmö än det är för oss att åka till Stockholm.

Utmana dina kollegor, vänner, familjemedlemmar eller varför inte dig själv till ett fantastiskt lopp med vegokaraktär den 8 september! Du kommer alltså kunna köpa ditt startnummer den 7 april på Vegovision Göteborg. Välkommen!