Vegan Delight på Vegovision!

Foto: Hamoon Tehrani

Vegan Delight Sweden kommer till Vegovision och tar med sig sin fantastiska veganska choklad. Anahita Vazvan berättar att visionen för Vegan Delight tog sin form redan för ungefär åtta år sedan.

– När min syster först blev vegan för ca åtta år sedan fanns det inte så många roliga veganska alternativ ute på marknaden. Jag tyckte att det var tråkigt och experimenterade ofta hemma med bars, godis och choklad. Så småningom blev allt fler i vår familj veganer och vid det laget hade jag blivit rätt duktig på att tillverka veganska praliner, förklarar Anahita.

Hon berättar att hon ville att fler skulle kunna ta del av pralinerna och det var det som först blev starten för Vegan Delight.

Foto: Hamoon Tehrani

– Vår vision var då och är fortfarande att vårt företag ska vara 100 % hållbart både miljömässigt och socialt. Vi vill att allt från våra askar till vår choklad ska vara miljövänligt och vi använder även produkter som är socialt hållbara, till exempel Karma Coffee’s kaffe Girl Power som bidrar till ett feministiskt projekt i Etiopien.

Vegan Delight har samma vision idag som när de startade men ju ett företaget växer desto större blir också visionen, förklarar Anahita.

– Till en början ville vi att fler i Uppsala och Stockholm skulle välja veganskt men nu när veganismen ”blomstrar” i Sverige och alla bemöter våra produkter väldigt positivt vill vi även presentera vår choklad i exempelvis Frankrike där veganismen och tankar kring hållbarhet inte är särskilt utbrett ännu. Därför har vi också haft med chokladen på två event i Paris och där fick vi positiv respons, berättar Anahita.

Foto: Hamoon Tehrani

Hon förklarar även att Vegan Delight till en början enbart tänkte sälja sin choklad i choklad- och delikatessbutiker men nu har den blivit tillräckligt populär för att säljas i affärer som COOP och ICA.

– Det tycker vi är fantastiskt då chokladen ska finnas tillgänglig för alla. Vi vill normalisera veganska produkter och hoppas att konsumenterna i framtiden väljer en ask veganska och hållbara praliner när de ska köpa choklad till kanske en vän, sig själv eller inför någon högtid, oberoende om de själva är veganer eller inte, säger Anahita.

När det kommer till framtiden så ser Vegan Delight ljust på den.

– Det känns som att allt fler börjar bli medvetna konsumenter och framtiden ser ljus ut för veganska företag. Det vi hoppas kunna göra är att göra våra produkter tillgängliga för alla här i Sverige men vi vill även tillverka produkter i olika prisklasser, utan att kompromissa med hållbarheten, så att fler kan ta del av produkterna.

Foto: Hamoon Tehrani

På Vegovision kommer Vegan Delight att presentera sina veganska praliner i olika smaker. Du som besökare kommer att kunna köpa chokladen styckvis men Anahita berättar att de även kommer ha med sig sina askar som kommer säljas till mässpris.

– Om vår nya produkt är färdigutvecklad kommer vi även att ha med den.

Anahita berättar att det som Vegan Delights tycker ska bli roligast med Vegovision är att möta alla sina kunder i verkligheten samt att erbjuda fler möjligheten att testa deras produkter.

– Sedan är det helt fantastiskt att era värderingar stämmer överens med våra och att kunna presentera sina produkter på en sådan mässa är mer eller mindre drömmen för ett företag som vårat, avslutar hon.

Glöm inte att ta vägen förbi Vegan Delight monter på Vegovision och kolla in deras fantastiska choklad! Välkommen!

Foto: Hamoon Tehrani