Vegangodis klart för Vegovision!

Vegangodis är en verksamhet som erbjuder ett helt godissortiment fritt från animaliska produkter. De är nu redo för Vegovision! Karin, som är en av ägarna till Vegangodis, började att experimentera vid grytorna 2016 med målsättningen att ta fram ett segt godis. Efter en hel del försök finns nu Vegangodis som Mjukisar, Segisar men också Knäck (utan smör och grädde) och mycket mer.

– Yummy for the tummy. Good for the planet. Tycker vi är en bra sammanfattning av det vi står för säger Elisabeth Söderpalm, en av ägarna till Vegangodis.

Hon berättar att deras vision är att kunna erbjuda ett gott och läckert godissortiment som är helt fritt från animaliska produkter. Målsättningen med verksamheten är också att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt.

– Vilket t.ex. innebär att våra förpackningsmaterial ska vara återvinningsbara och cellulosabaserade eller från återvunnen fiber och att elen i vår godisfabrik kommer från förnyelsebara källor.

Elisabeth förklarar att Vegangodis sedan årsskiftet finns i Skänninge och tillverkningen sker för fullt. De slog upp portarna till sin fabriksförsäljning den tredje mars och de kommer börja med att ha öppet mellan kl. 11-13.

– Vi expanderar hela tiden och tar tacksamt emot tips på vart man vill finna våra produkter.

Det bästa överlag med vegomässor tycker Vegangodis är att få möta kunderna men även att få träffa branschfolk och inte minst all provsmakning!

Träffa Vegangodis i deras monter på Vegovision Göteborg den 7 april och senare på året även i Stockholm. Välkomna!