Vegan Fitness Teams logga

Vegan Fitness Team på alla Vegovisions mässor!

Vegan Fitness Team besöker alla Vegovisions mässor i år och kommer då både gästa Scenen och ha sin egen monter.

Björn Peiper, en av grundarna till Vegan Fitness Team, berättar att teamet egentligen skapades av en nödvändighet. År 2014 började nämligen Björn och Linda Graveleij (som inte längre är medlem) prata i en Facebook-grupp. De båda var då i framtiden peppade på att tävla inom bodybuilding/ fitness. Ingen av dem var emellertid jättesugna på att gå med i ett vanligt team då de ofta är kopplad till en sponsor som till största del säljer animaliska produkter.

– Vi visste att andra länder har tävlingsteam med veganprofil, men Sverige hade då inget ”Vegan Team”. Så vi bestämde oss helt enkelt för att starta ett eget, berättar Björn.

Idag drivs teamet av dess medlemmar med Björn Peiper och Eva Sederholm i spetsen.

Visionen när teamet startades var bland annat att de skulle kunna peppa, stötta och utbyta tips med varandra.

– Att veganer som ska upp på fitness-scenen och tävla kan få möjligheten att peppa veganism lite på samma gång i en annars väldigt ägg, kvarg, vassle- och köttdominerad bransch.

Björn berättar att de ser på teamet på samma sätt idag som vid dess start. De ser också ljust på framtiden och tänker sig en framtid där teamet är större med fler atleter.

– Samtidigt som vi vill grena ut oss till andra sporter så även styrkelyftare, cyklister, boxare osv ska kunna vara representerade.

Om du som besökare skulle vara intresserad av att tävla inom fitness kan du ta en sväng förbi Vegan Fitness Teams monter och lämna in en ansökan.

– Vi har planer på att öppna upp för andra sporter så de som vill representera Vegan Fitness Team inom andra sport kan mer än gärna hugga tag in någon av oss, säger Eva Sederholm.

På Vegovisions kommer Vegan Fitness Team ha tävlingar såsom en poseringstävling och även en prestationstävling där du som besökare kan vinna fina priser. Du kommer också kunna lyssna på intervjuer med några av teamets medlemmar på Vegovision Göteborg: Björn Peiper, Eva Sederholm och Sara Berglund.

Eva Sederholm är en av de mest meriterade fitness-atleterna på vegansk kost med flera finalplatser samt guld på fitness galan 2016. Under 2017 tävlade hon också i Naturally Fit Games i Texas. Eva tog då hem en 2:a och en 4:e plats.

Sara Berglund jobbar till vardags som biomedicinsk analytiker. På fritiden bygger hon muskler och tävlar i Body Fitness. Hon har kommit på fjärde plats i Luciapokalen (2010) och på Battle of scandinavia (2011).

Se Vegan Fitness Team på Scenen och besök deras monter på Vegovision Göteborg, Umeå eller Stockholm! Välkommen!