På bilden syns Johan Lundgren. Han står framför en rosa bakgrund med en kulglass i handen.

Johan Lundgren är en av konferencierna på Vegovision Göteborg

Johan Lundgren är vegoprofilen som driver bloggen Växtbaserat (tidigare Gaashud) och instagramkontot @vaxtbaserat.nu. Du kan även hitta Johan i vegomattidingar och som inspirationstalare. Han är medförfattare till boken Glass åt alla, där recepten är helt veganska, och den gavs ut av Djurens Rätt 2013. Johan berättar att matlagning och bakning är någonting som har legat honom varmt om hjärtat ända sedan han var barn.

– Jag är ju i grund och botten en nörd som valt att nörda ner mig i vegomat och vegobakning, säger han.

Han berättar också att intresset för vegomat delvis kommer från att han tycker att det är roligt men även för att visa andra att det inte alls är några konstigheter med att laga och äta växtbaserat. På hans blogg Växtbaserat (www.vaxtbaserat.nu) finns det massor av spännande recept och inspiration till att laga vego. Han säger att vi där kommer kunna läsa om asiatiska recept, intervjuer och redaktionella texter allt med ett växtbaserat tema. Han vill på sin blogg visa att vegovärlden inte alls är så svår eller konstig som den kanske ibland kan verka.

– Växtbaserat är ett försök att normalisera och förenkla den veganska världen för både inbitna veganer men också för alla andra nyfikna, oberoende av de stoppar i munnen eller har för kläder på sig!

Förutom Vegovision, och alla roliga människor han kommer att träffa där, ser Johan i år framemot all god mat som han kommer laga och att slå nya löp-och styrkerekord på en växtbaserad kost. Han berättar att det roligaste med Vegovision är alla intressanta gäster som han kommer få chansen att prata med på scen, då han är en av årets konferencier i Göteborg. Men även alla andra spännande diskussionerna som förs på Vegovision och såklart den goda maten. När vi frågar Johan vad han tyckte var roligast förra året säger han:

– Min spontana intervju med Mattias Kristiansson när han plötsligt blev uppslängd på scen, sicken galenpanna det är!

Vi ser framemot att få höra mer från Johan som en av konferencierna på Vegovision Göteborg den 7 april! Välkomna dit!
Gå in och läs även imorgon (24/1-2018), då lägger vi upp en presentation av Karoline Jönsson som också kommer vara konferencier på Vegovision Göteborg 2018!