Mattias Kristiansson står i en skog med famnen full av grönsaker

Tidningen VEGO och Mattias Kristiansson är klara för Vegovision!

VEGO är tidningen som kan stoltsera med att vara Sveriges första och även största vegetariska mattidning med över 80 000 läsare. De satsar på kravlös och fantastisk god vegomat för alla, utan krångliga ingredienser och knepiga tillagningssätt.

I VEGO kan du hitta recept både till vardag och till fest samt intressanta reportage, inspirerande intervjuer och fullspäckade plocksidor med det senaste inom vegovärlden. Tidningens nummer är även kryddat med ett mått humor eftersom VEGO menar att laga vegomat ska vara förbaskat kul, vilket vi på Vegovision håller med om!

Visionen som redan från start låg till grund för tidningen var att visa hur fantastiskt välsmakande, roligt och varierat det växtbaserade köket är och kan vara.

– Att presentera sjukt god grön mat som alla klarar av att göra utan knepiga ingredienser, krångliga tillagningssätt eller dyra redskap, säger Mattias Kristiansson som är chefredaktör på tidningen.

Tanken var också att kunna bjuda in alla, oberoende vad du brukar äta, till en vegetarisk fest helt utan höga trösklar och pekpinnar. Den visionen lever fortfarande i allra högsta grad kvar.

– Fokuset är fortfarande främst på enkel och god vegetarisk mat, men vi har nog blivit ännu bredare i och med att jag nu kan ta in duktiga skribenter från hela landet som bidrar med sina bästa recept.

Mattias berättar också att tidningen går fantastiskt bra just nu och att de blir chockade varje år över hur mycket intresset ökar. Han säger även att det verkar som om Sverige har vaknat till när det gäller intresset för grön mat och de är inte ensamma. VEGO har nämligen planer på att ta sig ut i våra grannländer Norge och Finland också.

– Vi som tidning har ju ökat för varje nummer i nu över fyra år. Ser man till vegomat som stort så är det en jättestor skillnad.

Mattias menar att vegomaten inte längre ses som konstig och knepig utan att folk istället tycker att det är härligt och i större utsträckning vill testa på det.

– Jag säger inte att vi har nått målet än, men det går år rätt håll.

Vi frågar även Mattias vad VEGO ser mest fram emot med Vegovision och då svarar han: Att träffa alla besökare!

– Det är en sådan himla härlig känsla att umgås med likasinnade. Vi älskar även att träffa andra utställare, se på nya produkter, smaka ny mat och bara ha det vegotastiskt.

VEGO kommer och besöker alla Vegovisionsmässorna i år och vi hoppas ni är lika taggade som oss här på Vegovision!Bild på VEGO:s logga och några av tidningarna