Simris Algs produkter.

Simris Alg på Vegovision!

Simris Alg är ett prisbelönt pionjärföretag från Österlen som odlar alger. De tillverkar unika naturliga kosttillskott och livsmedel med målet att skapa välmående för människor, djur och vår planet. Simris produkter kan du bland annat hitta på deras hemsida men i år även på alla Vegovisions mässor!

Fredrika Gullfot, grundaren och VD av Simris, berättar att företaget har ett uttalat mål om att bli ett globalt företag och medverka till att all fiskolja ersätts med omega-3 från alger på sikt.

– Här är det viktigt att alla får veta att omega-3 i själva verket kommer från alger och inte från fisk, säger hon.

Fredrika menar också att det är viktigt att denna information finns tillgänglig för alla och då inte enbart i vegankretsar.

Simris har under de senaste åren utökat sin försäljning till att sälja produkter även utanför Sverige. Så vi frågar Fredrika vad hon tror är de bakomliggande faktorerna till denna expansion. Hon svarar då:

– Vi vill som sagt vara ett globalt företag och Simris Algae Omega-3 passar jättebra till exempel i USA, som är världens största marknad för omega-3-tillskott. På västkusten som i San Francisco och Los Angeles finns det dessutom en mycket stor andel veganer, så där passar vi perfekt.

Hon förklarar även att Simris till skillnad från andra varumärken odlar sina alger själva och är ett helt veganskt företag.

– Vi tror att det ger oss en lite större trovärdighet än de flesta, hos de konsumenter som verkligen bryr sig.

På Vegovision kommer Simris Alg presentera alla sina produkter! Simris Algae Omega-3, som är 100 % växtbaserad omega-3 EPA och DHA från odlade alger och Simris Select, vilket är en serie algprodukter som Simris har tagit fram tillsammans med andra algodlare i Europa.

Det roligaste med Vegovision tycker Fredrika och Simris ska bli att träffa alla människor som kommer att delta på mässan.

Glöm inte att ta en sväng förbi Simris Algs monter på Vegovision Göteborg den 7 april i Eriksbergshallen!