En bild på Sebastián. Står framför en tegelvägg och ler mot kameran.

Sebastián Serio på scenen både i Göteborg och Umeå!

Sebastián Serio har varit med på Vegovision tidigare och i år kommer han till både Göteborg och Umeå. Sebastián var den första vegetarianen någonsin i ”Biggest Loser” och efter programmet bestämde han sig även för att bli vegan.

– Jag har nog under en lång tid ansett att veganismen är otroligt viktig men det har alltid funnits en tanke om att det skulle vara så himla omständligt. Idag känns det som ett otroligt banalt resonemang, vilket det är, säger han.

Vändning för Sebastián kom när han själv blev pappa. Han berättar att när han såg på sin son påmindes han allt oftare om vad hans egna handlingar hade för påverkan på andra arters liv.

– På mjölkkons relation till sina kalvar, till suggans relation till sina kultingar o.s.v. och helt plötsligt så var de helt omöjligt för mig att konsumera animalier.

Just nu jobbar Sebastián på en skånsk gymkedja som heter EnergiCenter. Han förklarar att han där gör allt från receptionsarbetet och jobba som instruktör till att hjälpa folk att komma igång med träningen. Till viss del handlar hans arbete om att få människor att komma på andra, positiva, tankar om träning och kost.

Sebastián har även föreläst lite om sin tid i Biggest Loser och då specifikt om de tankar som upplevelsen väckte hos honom.

– Föreläsningarna tar upp vikthets, könsnormer och samhällsnormer över lag. Den berör även mitt psykiska mående före, efter och under Biggest inspelningarna.

Han berättar dock att det absolut roligaste och viktigaste han gör nu är tiden som han spenderar med sin sambo och sina barn.

– Nu närmar sig våren och en tid fylld av utomhusvistelse, säger han.

Sebastián tycker det ska bli kul att komma tillbaka och besöka Vegovision i år igen. Han berättar att det känns bra att få vara en del av någonting så viktigt som han tycker att mässan är. Han ser exempel fram emot att träffa massor av kunniga människor som breddar hans egna vyer och kan bidra med kunskap samt att få prata och påverka människor som inte riktigt har tagit steget mot vego fullt ut än.

– Det ska bli jäkligt kul att få komma tillbaka till Vegovision. Att få vara en del av denna enormt positiva händelse och samhällsförändring ger så otroligt mycket glädje och energi.

Vi på Vegovision ser verkligen fram emot att lyssna på Sebastián Serio uppe på scenen både i Göteborg och Umeå. Missa inte detta den 7 april i Eriksbergshallen och sedan igen den 5 maj på Universum! Välkomna!