Program Stora scenen

Bild på publik som lyssnar på föredrag.

Foto Hendrik Zeitler

En stor del av upplevelsen på Vegovision är såklart det breda programmet. På Stora scenen finner du kortare programpunkter med många olika gäster. Det blir allt från kända vegoprofiler till sakkunniga inom olika områden. Välkommen till Stora scenen och ett fullspäckat program hela helgen. Konferenciererna Sanna Bråding och Charlie Grönvall leder oss genom programpunkterna som handlar om allt från matlagning och mat-inspiration till träning och mode.

Ladda ner en karta över mässhallen där du kan se var Stora scenen finns.

Här kan du sätta ihop ditt eget schema för helgen!

Lördag 3 november

 

10.30-10.50 Eva Sederholm – Vegan Fitness Team

Intervju med kroppsbyggaren Eva Sederholm, från Vegan Fitness Team  som är ett tävlingsteam för veganer inom bodybuilding och fitness. Teamet skapade 2016 för att visa att det inte är några problem att bygga stora muskler på grön mat. Eva tävlade nyligen i SM och kom på femte plats i veteran-klassen och fjärde plats i senior-klassen.  I december åker Eva till Florida och tävlar i World Vegan Championships som är bara för veganer. Vill du veta mer om vad Eva har på gång så missa inte denna programpunkt!

 

10.50-11.30 Panelsamtal – Är vegansk kost miljövänlig?

Panelsamtal med Fredrik Hedenus, som forskar kring strategier för att minska klimatpåverkan från energi och matproduktion, Anna Harenius,  sakkunnig etolog på Djurens Rätt och Johanna Källén Fox, biolog och projektledare på Naturskyddsföreningen som är en ideell förening för naturskydd och miljövård. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden och har funnits i över hundra år. Klimat, hav, skog, jordbruk och miljögifter är deras viktigaste arbetsområden.

 

 11.30- 11.35 Om Future of fashion – Med Francesca Vilches

Modeindustrin är en komplex industri som inte bara bidrar till en stor klimatpåverkan men som också orsakar  lidande för miljontals djur. Det vill Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt, ändra på! Hon arrangerar Future of fashion i Riddarsalen kl 12.00 (en trappa upp från Stora scenen). Här på Stora scenen blir det försnack!

 

11.35-11.55 Hanna Bergtröm

Hanna Bergström är en äkta mat- och baknörd som brinner för hållbarhet och miljön. För henne var det ett av de viktigaste skälen att välja vego. Hon har skrivit boken Vegan Vegan! – din guide till en månad som vegan och har alldeles nyligen släppt sin nya bok Nya sorters kakor. Lyssna på Hanna och PROVSMAKA kakor från hennes nya bok!

Efter intervjun kommer Hanna finnas i Djurens Rätts shop (stora hallen) för att signera sina böcker. Så om du är sugen på att köpa någon av dem så kom förbi där!

 

11.55-12.40 Åsa Strindlund – Fråga om näringslära

Foto: Hendrik Zeitler

Åsa Strindlund, nutritionist och författare, svarar på dina frågor om kost. Åsa undervisar i näringslära på bland annat Karolinska Institutet samt håller kurser och workshops om vegetarisk kost. Hon är själv vegan sedan länge. Är du orolig över om du får i dig allt du behöver eller är du bara himla intresserad av näringslära så är det här programpunkten för dig!

 

12.40-12.55 Kerstin Malm – Tänk om jag kunde lyssna

Vi människor har tyvärr glömt vår förmåga att lyssna och det måste vi göra om vi ska hitta en djupare samhörighet med hunden. Vi kan inte komma dit genom lydnad, träning och ledarskap. För att vi och hundarna vi lever med ska må bra måste vi göra upp med det traditionella sättet att betrakta hundar på. Det finns en rad väletablerade ”sanningar” om hur hundar ska uppfostras och bemötas för att passa in i våra liv. Ofta accepterar vi dessa istället för att ifrågasätta om de verkligen är bra för hunden eller ens för oss själva. Kerstin Malm berättar om sin bok Tänk om jag kunde lyssna. Kerstin håller också ett föredrag på samma tema 13.30-14.30 i Riddarsalen.

 

12.55-13.05 Enkla Kassen

Enkla Kassen är en tjänst som gör det enkelt att äta mer hållbart. De levererar växtbaserade recept och råvaror till din dörr varannan vecka så att du slipper tänka ut vad du ska äta. Enkla Kassen har märkningen 100%-vegansk från Djurens Rätt. Du kan välja på tre olika matkassar med totalt nio recept. Enkla kassen utgår ifrån att repetition är det bästa sättet att bygga nya hållbara matvanor och att det är mycket enklare att laga en rätt man redan lagat. 

 

13.05-13.15 Om kampanjen Veganuari

 

Förra gången blev Djurens Rätts kampanj Veganuari en succé med 6 464 deltagare över hela Sverige! Dessutom användes hashtagen #Veganuari över 1000 gånger på Instagram. Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt, berättar om kampanjen och hur det kommer att se ut under januari denna gång.

 

13.15-13.55 Om djurfri forskning med Dr. Fia Kamlund

Fia Kamlund är Civilingenjör i Teknisk Nanovetenskap och doktor i biologi vid Lunds Universitet. Fia jobbar med cellbaserade alternativ inom bröstcancerforskning och berättar om hur djurförsöken har förändrats,utvecklats och avvecklats sedan man började använda dem? Hur kan vi använda den kunskap vi har för att ersätta djurförsöken i framtiden?

 

13.55-14.05 Om kampanjen 99 miljoner

Djurens Rätts kampanj 99 miljoner visar upp verkligheten i den svenska kycklingindustrin. Under hösten har det genomförts en omfattande annonskampanj på 50 helsidor i rikstäckande- och lokala tidningar. Trots att bilderna i annonserna visar kycklingarnas vardag har ett flertal dagstidningar valt att inte publicera dem. Linn Bleckert, kampanjkoordinator på Djurens Rätt berättar om kampanjen och hur arbetet ser ut framöver.

 

14.05-14.25 Intervju med Moa Murderess

Moa Murderess är en stor svensk influencer, som har nästan 200 000 följare på sin YouTube-kanal och har över 220 000 följare på Instagram. Hon publicerar i stort sett varje dag på sina digitala kanaler. Moa är född 1994 och har sedan 2012 varit aktiv på YouTube. Innan Moa fick sitt genombrott på sin YouTube-kanal så medverkade hon i en blogg-grupp med några olika kvinnliga bloggare som kallades Kickback-pack. Hon är en stor kreatör och inspiratör för otroligt många med sin alternativa livsstil och hon lever också som vegan.

 

14.25-14.40 Kampanjen Pälslöftet

Djurens Rätts kampanj Pälslöftet vill göra skillnad för minkarna i den svenska pälsdjursindustrin. Allt fler länder runt om i världen förbjuder pälsdjursfarmning och allt fler företag och konsumenter väljer bort pälsprodukter. I Sverige är opinionen mot pälsdjursfarmning stark, trots det dödas 1 miljon minkar i Sverige varje år för att bli pälsprodukter. Det är hög tid för Sverige att ta nästa steg. Iva Urbanek, kampanjcoach på Djurens Rätt berättar om kampanjen och hur arbetet ser ut framöver.

 

14.40-15.05 Vegansk matlåda – Matlagning på scenen!

Emma och Amelia Oller Westberg är vegoprofilerna som driver instagramkontot @veganskmatlada. Systrarna startade kontot för snart två år sedan och de har också en tillhörande blogg och Facebook-sida. Allt från hemmagjorda mästerverk till veganisering av svensk husmanskost delar de med sig av.
– Man måste inte hela tiden tänka på att det ska vara klimatsmart, det får man på köpet med de veganska alternativen, säger Emma.
När de inte arbetar med sina webbplattformar läser de båda två till civilingenjörer. På Stora scenen ska de göra vegansk skagenröra och du får såklart provsmaka!

 

15.05-15.25 Hundpodden – Vår bästa vän, med Gurgîn Bakircioglu

Gurgîn Bakircioglu är programledare och journalist. Han har arbetat som TV-programledare i Barnkanalen, programledare för Sveriges Televisions nyhets- och samhällsmorgonprogram ”Gomorron Sverige. I Hundpodden – Vår bästa vän möter Gurgîn intressanta hundar och människor, forskare och hundexperter för att sprida större kunskap om familjedjuret som nästan en miljon svenskar idag delar hem med. Ronja är en omplaceringshund som haft en jobbig start i livet, hon är en liten dvärgpinschermix med ett stort hjärta för katter. Sex månader om året reser hon runt Europa med husse Gurgîn i husbilen och älskar att umgås med lösgående och herrelösa hundar i södra Europa.

 

15.25-15.35 Maggies skafferi

Maggies passion är att laga mat! Mat som är helt växtbaserad, lättlagad och framförallt GOD! Sommaren 2017 började Maggie att äta helt växtbaserat. I den här förändringen började hon att dokumentera sin nya matlagning genom att skriva ned sina recepten och fotografera maten. Hon startade bloggen Maggies skafferi och idén att ge ut en kokbok blev sanning!

 

15.35-15.45 Intervju med Gustav Johansson

Jävligt Gott är Sveriges största veganska matblogg, med ca 1 miljon läsare per år och drivs av Gustav Johansson. Jävligt Gotts idé är att göra maten människor älskar bättre och på det sättet göra det lätt för folk att välja rätt, för djuren och naturens skull. På Vegovision kommer Gustav  att föreläsa, laga mat och sälja signerade kokböcker, kläder och prylar från sin nya merchandisekollektion! Gustav håller också ett föredrag i Riddarsalen kl 16.00-16.45.

 

15.45-16.15 Linda Hallberg Cosmetics

Linda Hallberg Cosmetics är utvecklad av makeup artist och digital influencer Linda Hallberg. Konst, former och färger har alltid fångat Lindas öga, vilket gav henne ett intresse för smink i ung ålder. Efter flera år i skönhetsindustrin började hon se behov för en viss typ av produkter. Människor använde läppstift som läppstift och ögonskuggor som ögonskuggor. Vad hon ville göra var att utveckla ett varumärke med flera användningsområden där färgerna bara var färger och inget annat. Deras produkter är multifunktionella och de vill att du ska kunna använda din kreativitet och leka med färger utan att vara begränsad av en produkt som är avsedd för en sak. Linda Hallberg själv och VD:n för företaget Aida Ghorban Ebrahimi berättar och du får chans att ställa dina frågor!

 

 

16.15-16.45 Panelsamtal – Etiska dilemman

Foto: Melina Reid

Kanske har du stött på några etiska dilemman när du försöker leva mer djurvänligt? Hur gör egentligen veganer när de måste äta medicin eller när de blir bjudna på mat som inte är vegansk? Är det rimligt att använda en tvål som kanske inte är vegansk när en besöker vänner? I panelen sitter Mattias Kristiansson, chefredaktör för tidningen VEGO och Nina Färdig, VD för Green Laces.

 

16.45-17.05 Panelsamtal – Vegansk skolmat

Foto: Shutterstock: Monkey Business Images

Fler och fler skolor får önskemål om att servera mer veganskt. Det kan vara klimatmål som ska uppnås eller elever som väljer växtbaserad kost av etiska skäl. Hur kan du påverka i din kommun och vad har du som elev rätt till egentligen? I panelen sitter Francesca Vilches som är ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt och Kerstin Amelin från Vegonorm, en kampanj skapad av Svensk mat-och miljöinformation.

 

17.05-17.15 EAT Sweden – vego

EATSweden förgyller livet med det lilla extra i vardagen och gör det lättare att stå ut med långa köer, stress och långdragna möten. I EATSwedens Vego-bok så hittar du härliga upplevelser på många bra veganska restauranger. På Vegovision berättar de om sin Vego-bok och drar även vinnaren i tävlingen som finns i montern på mässan. I EATSweden Stockholm Vego 2018 har de samlat tolv av Stockholms bästa vegoställen.

 

17.15-17.30 Björn Peiper – Stark vegan

Bodybuildern Björn Peiper berättar om sin egen träning och om sitt företag Stark VeganStark Vegan är en shop för styrketränande veganer. Björn är även ordförande i Vegan Fitness Team som är ett tävlingsteam för veganer inom bodybuilding och fitness. Teamet skapades 2016 för att visa att det inte är några problem att bygga stora muskler på grön mat. Kött och andra djurprodukter är för många inom kroppsbyggningen nödvändiga ingredienser i kostschemat och Vegan Fitness Team vill visa att det finns både djur- och miljövänligare alternativ.

 

17.30-17.40 Veggissima – Italienska produkter till Sverige!

Veggissima tar Italienska ekologiska växtbaserade/veganska delikatesser till Norden. De vill erbjuda växtbaserade/veganska hel- och halv fabrikat som är ekologiska och med god kvalitet. Veggissima har samlat en grupp utvalda Italienska företag som producerar ekologisk växtbaserad/vegansk mat och hjälper dem att komma direkt till den skandinaviska marknaden.

”Istället för att göra en resa till Italien, så tar vi utsökta ekologiska specialiteter från Italien hit – till alla er som älskar Italiensk mat och gärna äter växtbaserat/veganskt.”

 

17.40-17.50 Kale United – Måns Ullerstam

Kale United är ett svenskt etiskt holdingbolag med en vision att skapa en växtbaserad värld. Deras uppdrag är att öka den globala tillgängligheten och medvetenheten om växtbaserade produkter. De samarbetar med växtbaserade märken på global nivå. Missa inte denna intervju med grundaren Måns Ullerstam som berättar varför du borde pensionsspara växtbaserat och hur du ska göra.

 

 

Söndag 4 november

 

10.30-10.40 Veggissima – Italienska produkter till Sverige!

Veggissima tar Italienska ekologiska växtbaserade/veganska delikatesser till Norden. De vill erbjuda växtbaserade/veganska hel- och halv fabrikat som är ekologiska och med god kvalitet. Veggissima har samlat en grupp utvalda Italienska företag som producerar ekologisk växtbaserad/vegansk mat och hjälper dem att komma direkt till den skandinaviska marknaden.

”Istället för att göra en resa till Italien, så tar vi utsökta ekologiska specialiteter från Italien hit – till alla er som älskar Italiensk mat och gärna äter växtbaserat/veganskt.”

 

10.40-10.55 Björn Peiper – Stark vegan

Bodybuildern Björn Peiper berättar om sin egen träning och om sitt företag Stark VeganStark Vegan är en shop för styrketränande veganer. Björn är även ordförande i Vegan Fitness Team som är ett tävlingsteam för veganer inom bodybuilding och fitness. Teamet skapades 2016 för att visa att det inte är några problem att bygga stora muskler på grön mat. Kött och andra djurprodukter är för många inom kroppsbyggningen nödvändiga ingredienser i kostschemat och Vegan Fitness Team vill visa att det finns både djur- och miljövänligare alternativ.

 

10.55-11.00 Karolina Tegelaar om sin föreläsning

Karolina Tegelaar är en nytänkande receptkreatör som med sin bakgrund som forskare lyckats arbeta fram en helt ny standard på bakverk utan ägg och mjölk. Karolina presenterar kort vad hon kommer att prata om på sitt föredrag som hålls 13.30-14.15 i Riddarsalen!

 

11.00-11.10 Om Mögel och Bärta – med Pia Qvarnström

Pia Qvarnström är grundare av foodtrucken Mögel som senare blev ärtan Bärta. Hon berättar om resan från kulinarisk uppenbarelse till start-up med planer på att ta över världen. Det blir tankar kring innovation, ärter och livsmedelsbranschen. Pia håller också en föreläsning på samma ämne 12.30-13.15, för den som vill veta mer.

 

11.10-11.40 Om matsvinn – Hanna Bergström och Gustav Johansson

Undersökningar visar att de svenska hushållen står för en mycket stor del av matavfallet. En kartläggning av mängden matavfall i Sverige 2016 visar att det uppkommer ungefär 1,3 miljoner ton matavfall per år. Hushållen svarar för den absolut största delen, cirka 97 kilo per person och år, eller ett kilo matavfall för en familj på fyra personer varje dag. Svenska hushåll häller ut cirka 224 000 ton mat och dryck via avloppet under ett år. Det motsvarar cirka 26 kilo per person. Panelen som består av Hanna Bergström, författare till Vegan vegan! och Nya sorters kakor, och Gustav Johansson från Jävligt gott diskuterar vad vi alla själv kan tänka på för att minska vårt avfall.

 

11.40-12.00 Priset Guldråttan delas ut

Sedan 1987 delar Djurens Rätt ut utmärkelsen Guldråttan. Utmärkelsen tilldelas någon eller några som har gjort en exceptionell insats för djuren under året. Årets Guldråtta är vardagshjältar i ordets rätta bemärkelse. Varje dag har de gjort konkret skillnad för djuren, hur får du höra om du kommer till Stora scenen denna stund! Djurens Rätts ordförande Camilla Björkbom delar ut priset.

 

12.00-12.20 Veganism är bror- med Gurgîn och Solîn

Foto: Nima Dervish

Veganism är bror – en nystartad podd där kurdisk-armeniska syskonen Gurgîn och Solîn pratar om veganism utifrån deras perspektiv. Syskonen är på ett uppdrag: Att gräva där de står och få fler från mellanöstern att bli veganer, men det är ingen lätt uppgift.

 

12.20-12.35 Maggies skafferi

Maggies passion är att laga mat! Mat som är helt växtbaserad, lättlagad och framförallt GOD! Sommaren 2017 började Maggie att äta helt växtbaserat. I den här förändringen började hon att dokumentera sin nya matlagning genom att skriva ned sina recepten och fotografera maten. Hon startade bloggen Maggies skafferi och idén att ge ut en kokbok blev sanning!

 

12.35-12.50 Kale United – Måns Ullerstam

Kale United är ett svenskt etiskt holdingbolag med en vision att skapa en växtbaserad värld. Deras uppdrag är att öka den globala tillgängligheten och medvetenheten om växtbaserade produkter. De samarbetar med växtbaserade märken på global nivå. Missa inte denna intervju med grundaren Måns Ullerstam.

 

12.50-13.15 Hur du gör seitan med Elias Lacanne

Elias Lacanne är en passionerad matlagare som driver matbloggen Awesome vegan dad. På bloggen kan du finna allt från gräddig husmanskost, ugnspannkakor och kalljäst bröd till hemgjord tempeh och tofu. Men framförallt en massa seitanrecept som Elias är lite av en expert på! På Vegovision bjuder Elias på två sorters seitan, kom och smaka!

 

13.15-13.40 Panelsamtal – Djurvänlig skönhet

Ida Kyllerman är en frilansande makeupartist och skönhetsbloggare som uteslutande arbetar med cruelty free produkter. Hjärtefrågan är att sprida kunskap om djurtester och alternativ till det. Hon vill, med hjälp av kunskap, försöka förändra hur konsumenter och företag tänker för att skapa en förändring. Inte bara vad det gäller djuretiska frågor, utan också hur vi arbetar med skönhet och vilket budskap vi sänder ut i samband med det. Skönhet ska vara kul och upplyftande, inte involvera krav och ångest så är det en självklarhet att den inte ska bidra med lidande för djur. Ida är sedan två år tillbaka vegan och gör sitt bästa för att leva så veganskt som möjligt. Francesca Vilches är konsumentansvarig på Djurens Rätt och har arbetat med Leaping Bunny programmet i Sverige och numera med Djurens Rätts egna märkning 100 % VEGANSK som också märker kosmetikaföretag. Hon  samarbetar med företag för att ta fram heltäckande policys mot djurtester som går bortom den befintliga lagstiftningen.

 

13.40-14.25 Åsa Strindlund – Fråga om näringslära

Foto: Hendrik Zeitler

Åsa Strindlund, nutritionist och författare, svarar på dina frågor om kost. Åsa undervisar i näringslära på bland annat Karolinska Institutet samt håller kurser och workshops om vegetarisk kost. Hon är själv vegan sedan länge. Är du orolig över om du får i dig allt du behöver eller är du bara himla intresserad av näringslära så är det här programpunkten för dig!

 

14.25-14.40 The Body Shop

 

The Body Shop kommer att berätta mer om Forever Against Animal Testing, kampanjen där The Body Shop tillsammans med Cruelty Free International globalt och Djurens Rätt i Sverige jobbar för att förändra skönhetsbranschen globalt genom ett förbud mot kosmetiska djurtester, överallt och för alltid. På 15 månader har kampanjen lyckats samla in 8.3 miljoner namn och är därmed världens största upprop någonsin i ämnet. Namninsamlingen överlämnades till FN i New York på World Animal Day 4 oktober. Forever Against Animal Testing bidrar till FNs hållbarhetsmål SDG12 (Sustainable Development Goal) – Responsible consumtion and production. Nu tar det stora arbetet med alla medlemsländer vid. Matilda Wiechel från The Body shop, Camilla Björkbom från Djurens Rätt och Ida Kyllerman berättar om hur arbetet framöver kommer att se ut.

 

14.40-15.05 Intervju med Gustav Johansson

Jävligt Gott är Sveriges största veganska matblogg, med ca 1 miljon läsare per år och drivs av Gustav Johansson. Jävligt Gotts idé är att göra maten människor älskar bättre och på det sättet göra det lätt för folk att välja rätt, för djuren och naturens skull. På Vegovision kommer Gustav  att föreläsa, laga mat och sälja signerade kokböcker, kläder och prylar från sin nya merchandisekollektion! Gustav håller också ett föredrag i Riddarsalen på lördagen kl 16.00-16.45.

 

15.05-15.25 Intervju med Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson är en tvättäkta matnörd. Med hjälp av humor, tips och skitgod mat vill han ta er i handen och visa hur enkel vägen in i vegovärlden är. Mattias är grundare och chefredaktör för Sveriges första och största vegetariska mattidning – VEGO. Målet med tidningen VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt. VEGO har enkla vardagsrecept utan krångliga ingredienser, blandat med lika enkel och god festmat. I magasinet får du även tips på nya produkter, inspirerande artiklar, intervjuer med kända profiler, kostråd, krönikor och med mer.

 

15.25-15.40 Eva Sederholm – Vegan Fitness Team

 

Intervju med kroppsbyggaren Eva Sederholm, från Vegan Fitness Team  som är ett tävlingsteam för veganer inom bodybuilding och fitness. Teamet skapade 2016 för att visa att det inte är några problem att bygga stora muskler på grön mat. Eva tävlade nyligen i SM och kom på femte plats i veteran-klassen och fjärde plats i senior-klassen.  I december åker Eva till Florida och tävlar i World Vegan Championships som är bara för veganer. Vill du veta mer om vad Eva har på gång så missa inte denna programpunkt!

 

15.40-15.55 Om Naturskyddsföreningens kampanj Vegopepp!

Johanna Källén Fox som är biolog och projektledare på Naturskyddsföreningen berättar för oss om deras kampanj Vegopepp. Naturskyddsföreningen är en ideell förening för naturskydd och miljövård. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden och har funnits i över hundra år. Klimat, hav, skog, jordbruk och miljögifter är deras viktigaste arbetsområden.

 

15.55-16.10 Happy Vegan

Grundarna till Happy Vegan upplevde att utbudet av veganska livsmedel var  bristfälligt i Göteborgsområdet och löste det genom att öppna en helt vegansk butik med brett utbud. Här kan du köpa allt från diskmedel och vitaminer till vegokött och godis. Du träffar dem i deras monter på mässan men vill du höra mer om hur det hela började så välkommen till Stora scenen!

 

16.10-16.30 Panelsamtal -Djurvänliga material

Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt, berättar om arbetet med att främja djurvänliga alternativ till material som skinn, päls och ull med mera. Maria Leisborn från företaget Corkei berättar om sina produkter av kork. Corkei står även som utställare på mässan.

 

16.30-16.35 EAT Sweden – vego

EATSweden drar vinnaren i tävlingen som finns i montern på mässan! I EATSwedens Vego-bok så hittar du härliga upplevelser på många bra veganska restauranger. I EATSweden Stockholm Vego 2018 har de samlat tolv av Stockholms bästa vegoställen.

 

16.35-16.50 Enkla Kassen

Enkla Kassen är en tjänst som gör det enkelt att äta mer hållbart. De levererar växtbaserade recept och råvaror till din dörr varannan vecka så att du slipper tänka ut vad du ska äta. Enkla Kassen har märkningen 100%-vegansk från Djurens Rätt. Du kan välja på tre olika matkassar med totalt nio recept. Enkla kassen utgår ifrån att repetition är det bästa sättet att bygga nya hållbara matvanor och att det är mycket enklare att laga en rätt man redan lagat. 

 

Programmet presenteras i samverkan med studieförbundet NBV.