Sanna Bråding gästar Vegovision Göteborg och Umeå!

Foto: Robert Eldrim

Sanna Bråding gästar både Vegovision Göteborg och Umeå i år. I Göteborg kommer du kunna lyssna på Sanna när hon bland annat pratar om sin egen resa och tankar om veganism samt att hur det är att leva som vegan med små barn. På Vegovision Umeå kommer hon att agera konferencier.

– I Umeå kommer jag ha äran att leda er igenom hela dagen från stora scenen så det blir en hel del snack om det mesta, säger hon.

Sanna berättar att hon först blev vegan när hon var mitt i tonåren och levde som vegan i åtta år (under 90-talet och 00-talets start).

– På den tiden var verkligen synen i samhället på veganism en helt annan och det var väldigt mycket svårare att hitta både information om det och även livsmedel som fungerade, förklarar hon.

Hon berättar också att hon nu sedan ett antal år tillbaka återigen lever helt veganskt och att hon nu inte har några som helst tankar eller planer på att någonsin återgå till något annat.

– Det handlar om så mycket mer än hälsan för mig och min kropp. Det är såklart ett plus, jag och mina barn mår bra av denna kost. Men det handlar även om en medvetenhet för moder jord och djuren. Vi kan inte leva som vi gör. Vi kan inte fortsätta att överkonsumera jordens resurser och behandla djur som något mindre värt. Mitt hjärta går sönder av denna tanke. Men jag är även, och har alltid varit, väldigt intresserad av näringslära, kroppen, hälsa, träning och allt däremellan. Så att välja denna kost, som min egen kropp svarar så bra på, känns som ett självklart val i dagsläget.

När vi frågar Sanna vad hon gör just nu berättar hon att hon mest fokuserar på sig själv och sina barn.

– Jag övar på att lyssna mer inåt och utvecklas fullt ut. Jag är föräldraledig till 90% för första gången i mitt liv och genomgår en otroligt spännande och utvecklande fas i mitt liv, förklarar hon.

Sanna berättar också att efter 38 år av ett liv i extremt snabb fart, med mängder av jobb, hårda smällar och nya lärdomar så ser hon nu otroligt ljust på framtiden.

– På många sätt så känns det som att det är nu livet börjar. Att det är först nu som jag snart är klar med mitt första kapitel. Att jag snart är redo att fullt ut kunna börja jobba och leva med det som jag verkligen ska göra. Kanske låter det lite flummigt, och det kanske det är, men känslan är ljus och jag är peppad på vad framtiden har att erbjuda, berättar hon.

Det som Sanna tycker ska bli roligaste med Vegovision är: ALLT!

– Att få träffa likasinnade, bli inspirerad, få bli peppad över att se hur många det är som medvetet väljer en grönare livsstil. Det är en ära att få bli tillfrågad att jobba med detta, avslutar hon.

Missa inte Sanna Bråding både på Stora scenen och i Salongen på Vegovision Göteborg och som konferencier på Vegovision Umeå!