Salongen Göteborg

I Salongen kan du slå dig ner för att samtala och diskutera olika ämnen. Det blir ett tillfälle för dig som besökare att interagera med gäster från programmet. Här pågår ständigt ett samtal hela mässans öppettider.

Kl. 10.00- 11.00 Miljö och Vego- Naturskyddsföreningen

Kom och diskutera miljö och vego-frågor tillsammans med David Kihlberg från Naturskyddsföreningen! Naturskyddsföreningen är en ideell förening för naturskydd och miljövård. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden och har funnits i över hundra år.

 

Kl 11.00-12.00 Syjunta med Sara-Maria Westerlund

Sara-Mara Westerlund driver bloggen Sara-Marias handarbete och instagramkontot @saramariashandarbete. I salongen så kommer Sara-Maria under en timmes tid vara tillgänglig för frågor om exempelvis veganska garner, djurvänliga material och allt som möjligtvis skulle kunna röra handarbeten. Du är också varmt välkommen att ta med dig ditt eget handarbete så kör vi syjunta denna timme!

 

Kl.12.00- 13.00 Etik med Atilla Zeyghami och Fia Kamlund

Diskutera etik med Fia och Atilla! Har du funderingar som du vill bolla med andra? Kanske har du stött på några etiska dilemman när du försöker leva mer djurvänligt?  Fia Kamlund är doktorand i biologi vid Lunds Universitet och hon sitter även i Djurens Rätts förbundsstyrelse. Atilla Zeyghami är en av administratörerna som driver Facebook-gruppen Veganer i Sverige.

 

Kl. 13.00-14.00 Att leva med djur med Peter Carlsson och Paulina Tufvesson

Den här timman kommer du som besökare kunna diskutera frågor kring att leva med djur i familjen. Peter Carlsson är utbildad hundinstruktör som bland annat håller kurser och ger privatlektioner. Peter har ett särskilt intresse för vad han benämner som artöverskridande kommunikation. Paulina Tufvesson har mångårig erfarenhet av att leva med och kommunicera med olika typer av djur. Hon har en nära relation till var och ett av sina djur och brinner för att erbjuda dem ett så naturligt liv som möjligt, i den mån det går. Hon tränar med positiv förstärkning och det fungerar bra med hästarna, hundarna, katterna och även med fåren!

 

Kl. 14.00-15.00 Veganism ur ett religiöst perspektiv

Om veganism ur ett religiöst perspektiv. Gursimer Singh är sikh och är en flitig debattör och aktiv i Tillsammans för Sverige. Paula Grossman är jude och jobbar som uttalsspecialist och utbildningskonsult i språkpedagogik. De delar med sig av sin syn på veganism utifrån sin tro.

 

Kl. 15.00-16.00 Fråga dietist Hillevi Sautter om kost och träning

Nu har du chansen att diskutera hälsa och kost tillsammans med Hillevi Sautter som är legitimerad dietist, idrottsnutritionist och personlig tränare. Hon jobbar på sjukhus samt privat med idrottare och människor som vill optimera sin hälsa med kost och träning. Utöver allt detta föreläser hon, skriver i tidningar och sysslar lite med forskning. Ladda med dina frågor och kom förbi Salongen!

 

Kl. 16.00-17.00 Sebastián Serio

Sebastián Serio är den första vegetarianen i ”Biggest Losers” historia. Sedan programmet spelades in har han dessutom blivit vegan. Det var när han blev förälder som han fick känslan av att han måste styra upp det här med vikten, för hälsans skull och för att vara en förebild för sin son. Han arbetar numera bland annat på ett gym där han hjälper andra människor med kost och träning. Vill du diskutera personlig utveckling, vikthets eller könsnormer. Kanske psykiskt mående och hur en kommer igång med träningen när orken och peppen inte riktigt finns där? Ta ett snacka med Sebastián i Salongen!

 

Kl. 17.00-18.00 Diskutera odling tillsammans med Gustaf Söderfeldt

Gustaf Söderfeldt har ställt om från att ha djurproduktion till att istället ha ett helt veganskt jordbruk, idag är han en grönsaksodlare som äter veganskt. Gustaf vet allt om vad det finns för möjligheter och utmaningar när en vill gå över till ett hållbart, lönsamt jordbruk utan djur. Du kanske behöver tips på hur du kan odla på balkongen eller så vill du diskutera växtbaserat gödsel i storskalig produktion. Stora och små frågor är fritt fram att diskutera här!