Salongen Umeå

10.00-12.00 Gör din egen knapp!

Första två timmarna kör vi knappworkshop i Salongen. Kom hit och pyssla din egen knapp! Rita ett motiv själv eller färglägg något av våra färdiga motiv.

 

12.00-12.45 Veganmat i skolan

Har en rätt att kräva vegetabilisk mat i skolan? Fler och fler skolor får förfrågan om att servera mer vego. Det kan vara klimatmål som ska uppnås eller elever som väljer växtbaserad kost av etiska skäl. Oavsett vilka anledningar som ni har för att ställa om till mer vego så är ni varmt välkomna till ett föredrag om hur det kan gå till. Francesca Vilches, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt, berättar om hur det kan gå till i praktiken.

Föredraget riktar sig till både måltidschefer, kostchefer, måltidsbiträden eller kockar inom skolan samt till dig som förälder till skolbarn eller du som själv går i skolan och behöver lite tips på vad du kan göra.

 

13.00-13.45 Sebastián Serio

Sebastián Serio är den första vegetarianen i ”Biggest Losers” historia. Sedan programmet spelades in har han dessutom blivit vegan. Det var när han blev förälder som han fick känslan av att han måste styra upp det här med vikten, för hälsans skull och för att vara en förebild för sin son. Han arbetar numera bland annat på ett gym där han hjälper andra människor med kost och träning.

 

 14.00- 15.00 Om feminism och djurrätt

Emma Swanström är vegan sedan femton år tillbaka och var med och startade Umeå veganföräldrar 2008. Hon föreläser på teman som rör jämlikhet och inkludering för bland annat stiftelsen Make Equal. Emma driver även den feministiska bloggen Emmanismen.

 

15.30-16.30 Sebastian Mellgren från Vegonorm