Rädda Djuren-klubbens program

Rädda Djuren-klubben är Djurens Rätts klubb för de yngsta medlemmarna. Klubben har alltid ett eget rum på Vegovison med roliga saker för barn i olika åldrar. Det kan vara ansiktsmålning, pyssel och sagostund. Men det kan också vara programpunkter som är riktade till barn eller till föräldrar.

Rädda Djuren-klubben lördag 7 april 2018

 

10.00-11.00 Lek och pyssel!

Lek och pyssel för alla barn! Prova vårt quiz, få en ansiktsmålning eller mys i läshörnan en stund. Kanske kommer också någon av våra maskotar förbi och säger hej!

 

11.00- 11.30 Sagostund med Jannika Navjord

Jannika står med sina två pixiböcker i ena handen. Den ena heter "Min första Veganbok" och den andra heter "Inte gå på zoo".

Jannika Navjord är vegan, aktivist, barnboksförfattare och fembarnsmamma. Anledningen till att Jannika började skriva från början var att hon saknade böcker på svenska med en vegannorm så hon författade helt enkelt sina egna. Just nu finns det två små pixiböcker om barnet Soya. Den ena boken presenterar vegansk mat och den andra handlar om att inte vilja gå på zoo men ändå vilja se djur.

 

12.00- 12.45 Sångstund med Charlie Grönvall

Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Charlie Grönvall deltog 2016 i musiktävlingen Idol och lyckades då knipa en tredjeplats. Han har hållit på med musik sedan tonåren men jobbar också till vardags som förskolelärare. Charlie är även en stor djurvän och vegan sedan några år tillbaka.

 

13.00-13.45 Föräldrasamtal

Foto: Robert Eldrim

Föräldrasamtal med Sanna Bråding, Jannika Navjord och Ronnie Johansson. Har du funderingar kring att vara förälder till vegobarn och vill snacka med andra vegoföräldrar så är det här tillfället för dig! Kanske funderar du på hur en gör med maten på förskolan eller kanske när barnen ska hem till kompisar. Bolla dina tankar med andra kloka föräldrar!

 

14.00-14.45 Åsa Strindlund

Foto: Hendrik Zeitler

Åsa Strindlund, nutritionist och författare, svarar på dina frågor om kost. Åsa undervisar i näringslära på bland annat Karolinska Institutet samt håller kurser och workshops om vegetarisk kost. Hon är själv vegan sedan länge.

 

15.00-18.00 Lek och pyssel!

Lek och pyssel för alla barn! Prova vårt quiz, få en ansiktsmålning eller mys i läshörnan en stund. Kanske kommer också någon av våra maskotar förbi och säger hej!