Program föredrag

Att ställa om till veganskt jordbruk
10.30 Sal Rotundan

Gustaf Söderfeldt är grisbonden som blev vegan. Gustaf har ställt om från att ha djurproduktion till att istället ha ett helt veganskt jordbruk. Han berättar om vad det finns för möjligheter och utmaningar när en vill gå över till ett hållbart, lönsamt jordbruk utan djur.

 

Djurförsök förr och alternativ i framtiden
 11.30 Sal Rotundan

Hur har djurförsöken förändrats, utvecklats och avvecklats sedan man började använda dem? Hur kan vi använda den kunskap vi har för att ersätta djurförsöken i framtiden? Sofia Kamlund, Civilingenjör i Teknisk Nanovetenskap och Doktorand i Biologi berättar om djurförsök och arbetet med att ersätta dem.

 

Från 0 till 77 000 läsare!
12.30. Sal Rotundan

Tidningen VEGO är inte bara Sveriges första och största vegetariska mattidning, den går även mot strömmen och bryter ny mark när många säger att tidningsbranschen är döende. Grundaren och chefredaktören Mattias Kristiansson berättar om hur han startade tidningen och hur han hela tiden jobbar för att inspirera så många som möjligt att välja grönt. Framgångar blandat med motgångar, lyckade kampanjer och misslyckade projekt samt allt roligt VEGO planerar att göra i framtiden.

 

Djurvänligt i badrumsskåpet
14.00 Sal Rotundan

Djurens Rätts konsumentansvariga Francesca Vilches reder ut begreppen om djurtester och märkningar och företag från vår Icke djurtestat-lista tipsar dig om djurvänliga produkter för hår och hud!

De 50 första får alkoholfritt bubbel och en goodie bag med produkter från Maria Nila!

 

Etiskt företagande – går det?
15.00 Sal Rotundan

Nina Färdig från Green Laces berättar om sin syn på företagande och om hur hon har lyckats att skapa ett framgångsrikt företag utan att kompromissa med sina värderingar. Inspirerande föredrag för alla som vill göra skillnad för djuren och planeten men kanske lite extra för dig som drömmer om att bli egen företagare!