Program Öppet kök Göteborg 7 april

I mässhallen har vi en monter som vi kallar Öppet kök. Där hittar du olika matfantaster som lagar mat under hela dagen. Du får chansen att ställa frågor direkt till dem och såklart blir det provsmakning också!

 

Kl. 10.00-12.00 VEGANSK MATLÅDA

Emma och Amelia Oller Westberg är vegoprofilerna som driver instagramkontot @veganskmatlada. Systrarna startade kontot för drygt ett år sedan och VEGANSK MATLÅDA har också en tillhörande blogg och Facebook-sida. När de inte arbetar med sina webbplattformar läser de till civilingenjörer. I Öppet kök bjuder de på BBQ chili sin carne och scrambled tofu .

 

10.00-14.00 Hanna Bergström

Hanna Bergström är en äkta mat- och baknörd som brinner för hållbarhet och miljön. För henne var det ett av de viktigaste skälen att välja vego. Hon har skrivit boken Vegan Vegan! – din guide till en månad som vegan, och är just nu i full gång med sin andra kokbok med galet goda kakor.

 

Kl.12.00-14.00 Portionen Under Tian

Hanna Olvenmark driver bloggen och instagramkontot @portionenundertian. På Hannas sociala medier kan du bland annat hitta massor av spännande recept på klimatsmart, ekonomiskt hållbar och bra mat. I Öppet kök kommer Hanna bjuda på mat som du kan göra för en liten peng! Bland annat kommer du att kunna smaka på en riktigt god gryta, linsbiffar och så kommer Hanna ge dig ett par förslag på mellanmål som är lättlagade, veganska och billiga! Stay cheap!

 

Kl. 14.00-16.00 Herbivore Stories

Herbivore Stories består av Viktor Rutgersson och Lisa Utbult Karlsson som driver Youtube-kanalen Herbivore Stories och webbsidan www.herbivorestories.com. På Vegovision bjuder de på dessa ljuvliga Salladwraps med bönröra, guacamole & picklad rödlök.

 

Kl. 14.00-16.00 Gustav Johansson

Gustav Johansson driver en av Sveriges största veganbloggar Jävligt Gott. Gustav startade bloggen för att dokumentera sin egen jakt på de stora och ”svulliga” vegetariska smakerna. Gustav bjuder på miniburgare i Öppet kök!

 

Kl. 16.00-18.00 Rebecka Nord

Rebecka Nord driver Växtdelikatessen som är en liten vegansk rawfoodcatering med matlagningskurser. Växtdelikatessen är lokaliserad i Olskroken sedan två år tillbaka. Rebecka har varit vegan i flera år och vegetarian sedan tidiga tonåren.  På Öppet kök planerar hon att visa hur du av hela och främst lokala råvaror, tillreder råa och veganska varianter för mingelvänlig mat med nyklassiker på smørrebrød/, festliga snittar och alkoholfria kombuchadrinkar.