Peter Carlsson på Vegovision!

Peter Carlsson gästar Stora scenen på Vegovision Göteborg och Umeå. Han kommer då prata om att vara vegan och samtidigt leva tillsammans med djur. Peter arbetar som hundinstruktör och beteendeutredare. Han håller även i föreläsningar och kurser med fokus på relationen mellan människa och hund.

– Jag arbetar mycket med hundar som har svårt med de krav som vårt människocentrerade samhälle ställer på dem, berättar han.

Peter berättar att intresset egentligen började när han själv skaffade hund. Han började då märka att hunden hade rätt mycket problem med andra hundar.

– Jag började ställa mig själv frågan varför han var så arg och jag var helt enkelt tvungen att sätta mig in i det här. Jag började då problematisera min egen relation till hunden och undersöka den på ett djupare plan, förklarar han.

Problematiseringen och dess premisser är någonting som Peter fortfarande ständigt reflekterar över.

När vi på Vegovision frågar Peter vad han tänker om framtiden så säger han att målet är att fortsätta jobba som de gör just nu men självklart att hela tiden utvecklas.

– Ett mål är att dessa saker ska tas upp på ett vettigt sätt. Jag anser exempelvis att det finns brister i diskussionen kring veganism och att leva med djur. Det finns så mycket fördomar som formar dessa ämnen, förklarar han.

Han fortsätter med att förklara att inför varje kurs som han håller i så ställer han frågan ”vad är en hund?” till sin publik.

– Många tycker säkert att det blir tjatigt och löjligt men jag anser att vi behöver en gemensam definition för att kunna diskutera frågeställningarna på samma grund, det är viktigt.

Det Peter ser mest fram emot med Vegovision är att träffa alla vego-intresserade människor.

– Jag tycker det är kul med den typ av evenemang det är peppande och man får se att vegonormen går framåt i Sverige vilket är positivt, avslutar han.

Missa inte Peter Carlsson på scenen i Eriksbergshallen den 7 april och sedan igen på Universum i Umeå den 5 maj! Välkomna!