Öppet kök

I mässhallen har vi en monter som vi kallar Öppet kök. Där hittar du olika matfantaster som lagar mat under hela helgen. Du får chansen att ställa frågor direkt till dem och såklart blir det provsmakning också!

Lördag 4 november 2017

12.00-15.00 Meraki Juice UF

Emma Liedholm, Esther Brännkärr och Amanda Sandqvist går sista året på gymnasiet, på Fyrisskolan i Uppsala och är grundarna bakom UF-företaget Meraki Juice UF. De bjuder på sina 100 % naturliga, ekologiska och veganska juicer.

13.00-15.00 Hanna Bergström – Vegan vegan!

Hanna Bergström bjuder på veganklassikern falafel med smaskiga tillbehör. En rätt som aldrig slår fel när man är hungrig på stan men som alldeles för få vågar sig på att laga hemma. Receptet kommer ur boken Vegan Vegan! som Hanna skrivit tillsammans med Agnes Wessman som du dessutom kan få signerad på plats.

Söndag 5 november 2017

10.00-12.00 Hanna Bergström – Vegan vegan!

Hanna Bergström som skrivit boken Vegan Vegan! vill visa att vegansk mat är allt annat än svårt. Därför bjuder på alla tiders ”feel-good”-vardagsmat, nämligen härligt krämig risotto med söta tomater. En rätt som känns riktigt lyxig, trots att den är så enkel, och receptet kommer självklart ur boken som du kan få signerad på plats.

12.00-14.00 Meraki Juice UF

Emma Liedholm, Esther Brännkärr och Amanda Sandqvistgår sista året på gymnasiet, på Fyrisskolan i Uppsala och är grundarna bakom UF-företaget Meraki Juice UF. De bjuder på sina 100 % naturliga, ekologiska och veganska juicer.

14.00-17.00 Gustav Johansson – Jävligt gott

Gustav från bloggen Jävligt Gott lagar veganska minihamburgare på pulled oats och hemmagjord hamburgerdressing på kikärtsspad. Vem har sagt att det ska vara svårt att käka jävligt god vegansk BBQ?