Enhörningstårta

Lisa Forsberg på Vegovision Göteborg!

Lisa Forsberg är konditorn bakom instagramkontot @douxpastry och på kontot kan du hitta bilder på alla möjliga veganska bakverk och godsaker.
Lisa berättar att hon först blev intresserad av konditoryrket när hon bodde i Lyon och såg alla vackra franska bakverk i skyltfönstren.

– Innan dess hade jag studerat konst så det blev en för mig naturlig fortsättning att söka till en konditorutbildning i Malmö.

Doux Pastry startades när Lisa och en av henne klasskamrater/ bästa vän började veganisera recepten de fick i skolan.

– Jag skulle registrera ett instagramkonto till våra tårtbilder och då valde vi namnet Doux, ett ord jag alltid tyckt om, förklarar hon.

När vi pratar om framtiden berättar Lisa att den är lite oklar just nu och att det har hänt så väldigt mycket från och med att hon slutade skolan.

– Allt och ingenting känns möjligt just nu! Jag fortsätter med bakningen så länge det är uppskattat och känns roligt.

Vi frågar henne vilket det roligaste bakverket som hon någonsin har gjort är och hon svarar då att det är hennes veganska Fraiser med vaniljmousse och jordgubbar.

– Jag har velat hitta exakt den moussekonsistensen väldigt länge och så plötsligt fick jag till den genom att göra ett misstag. Så är det ofta, att misstag leder till någonting gott.

Lisa berättar även att hon har upplevt en förändring i efterfrågan av veganska produkter. Hon förklarar att efterfrågan verkar öka och att det är både veganer och icke-veganer som beställer hennes tårtor i mycket större utsträckning.

– Att alla vågar testa mina tårtor är också ett framsteg. Det är inte lika ”märkligt” att skippa animalier idag.

På Vegovision kommer vi kunna se Lisa på Scenen där hon ska bli intervjuad om sin verksamhet och såklart om henne själv. Hon ser även fram emot Vegovision och säger att det kommer bli inspirerande.

– Det roligaste med Vegovision ska bli att träffa andra verksamma, äta gott och vara kring så många likasinnade.

Missa inte Lisas intervju på Scenen den 7 april i Göteborg!