Hanna Bergström i Öppet kök på Vegovision!

Hanna Bergström kommer till Vegovision Göteborg den 7 april! Hanna beskriver sig själv som en äkta mat- och baknörd som brinner för hållbarhet och miljön. För henne var det ett av de viktigaste skälen till att välja vego.

Hanna har författat boken Vegan Vegan!- din guide till en månad som vegan och just nu är hon i full gång med sin andra kokbok som ska fokusera till 100 % på galet goda kakor.

– Utöver matlagandet och kokboksförfattande läser jag bioteknik med inriktning livsmedel och är med och driver den hållbara, medlemsägda mataffären Matkooperativet Helsningborg, säger hon.

Hanna berättar att hon ser positivt på framtiden även om hon samtidigt tror att den kommer medföra utmaningar som kräver att vi alla ställer om till att leva hållbarare.

– Jag vill göra allt jag kan för att inspirera till den omställningen, vare sig det gäller mat eller något annat. Det är en stor motivation i allt jag gör, inklusive att skriva nya kokböcker som hjälper till att göra det enklare att äta mer hållbart, förklarar hon.

Hon berättar att det är svårt att säga när hennes intresse för mat först tog form.

– Jag tror att det ligger i blodet. Hela mina familj delar ett stort matintresse och har alltid haft det.

När det gäller intresse för vego förklarar Hanna att allting började i och med en utmaning.

– Jag och min medförfattare Agnes Wessman ville under vår gymnasietid utmana oss själva med något riktigt svårt. Då valde vi att bli veganer i en månad. Det visade sig snabbt att det inte alls var så svårt som vi tänkt oss, men efter det fanns det ingen återvändo. Vi hade blivit ”upplysta” och kunde inte gå tillbaka till sättet vi åt innan experimentet.

Det Hanna tycker ska bli roligaste med Vegovision utan tvekan är att få träffa alla människor.

– Visst är det spännande och kul att se nya produkter och liknande, men det är alla inspirerande diskussioner och samtal om vego som jag ser fram emot mest, avslutar hon.

Hanna Bergström kommer på Vegovision delta i Öppet kök, så missa inte chansen att träffa på henne där! Välkomna!