Bilden föreställer Gustav Johansson som lagar mat

Gustav Johansson klar för Vegovison!

Gustav Johansson driver en av Sveriges största veganbloggar Jävligt Gott och kommer till Vegovision Göteborg, Umeå och Stockholm under 2018.

Gustav berättar att han startade bloggen för att kunna dokumentera sin egen jakt på de stora och ”svulliga” vegetariska smakerna. Sedan 2017 är bloggen också vegansk.

– Jag insåg ganska snabbt att livet som herbivor skulle bli väldigt tråkigt utan hamburgare, pizza och kebab, säger han.

Gustav berättar också att han själv blev vegetarian för 10 år sedan, från början mest av hälsoanledningar men även av etiska skäl. I och med det gick han ner 15 kilo i vikt på ett år och slutade se kött som mat. Vilket han säger är en av anledningarna till att det blev ganska enkelt att bibehålla en vegetarisk livsstil.

– Det var helt enkelt det rätta att göra och jag visste att det skulle vara ett bra sätt att börja äta och bete mig lite nyttigare.

Att bli vegan har emellertid tagit lite längre tid och han beskriver det som något av en lång resa. Gustav meddelar dock glatt att han sedan nyår har gått över till att bli vegan.

– Ur både klimat, djur och hälsoperspektiv så är vegan det ända rätta, även om osten verkligen har varit svår att ge upp och de gömmer smör i ALLT ute på krogen.

På Vegovision kommer Gustav att stå i Öppet kök och marknadsföra sitt nya youtubeprogram och sitt Patreomedlemskap. Under 2018 kommer han nämligen att starta Sveriges nya stora veganska matlagningsprogram på Youtube, vilket vi på Vegovision verkligen ser fram emot att se!

Det roligaste med Vegovision tycker han delvis är att få visa upp sin mat men även att få träffa alla härliga människor.

– Det är superkul och viktigt att träffa läsarna och få en bättre känsla för vad de vill att Jävligt Gott ska vara.

Vi ser fram emot att träffa Gustav på Vegovision. Hoppas ni är lika taggade som vi!