Föredrag Rotundan

Kl. 11.00-11.45 Dietist Hillevi Sautter om kost och träning

Hillevi Sautter är legitimerad dietist, idrottsnutritionist och personlig tränare. Hon jobbar på sjukhus samt privat med idrottare och människor som vill optimera sin hälsa med kost och träning.

 

Kl. 12.00-12.45 Om odling tillsammans med Gustaf Söderfeldt

Gustaf Söderfeldt har ställt om från att ha djurproduktion till att istället ha ett helt veganskt jordbruk, idag är han en grönsaksodlare som äter veganskt. Gustaf vet allt om vad det finns för möjligheter och utmaningar när en vill gå över till ett hållbart, lönsamt jordbruk utan djur. Du kanske behöver tips på hur du kan odla på balkongen eller så vill du veta mer om växtbaserat gödsel i storskalig produktion.

 

Kl. 13.00-13.45 Att leva med hundar

Hur passar hunden in i vårt samhälle? Vilken roll och vilka rättigheter har den, om några? Vad särskiljer hunden från andra av de djur vi människor bestämt oss för att leva med? Peter Carlsson från R+ Hundskola arbetar och lever med hundar och är vegan. Han berättar om hur den kombinationen är möjlig och hur man kan skapa frivillighet och valmöjligheter i relationen med människans kanske äldsta följeslagare. Peter har ett särskilt intresse för vad han benämner som artöverskridande kommunikation.

 

Kl.14.00- 14.45 Om djurfri forskning med Fia Kamlund

Hur har djurförsöken förändrats,utvecklats och avvecklats sedan man började använda dem? Hur kan vi använda den kunskap vi har för att ersätta djurförsöken i framtiden? Fia Kamlund, Civilingenjör i Teknisk Nanovetenskap och Doktorand i Biologi berättar om djurförsök och arbetet med att ersätta dem.

 

Kl.15.00- 16.00 Gustav Johansson – Jävligt gott

Bilden föreställer Gustav Johansson som lagar mat

Gustav Johansson driver Jävligt Gott, Sveriges största veganska matblogg och kommer att snacka om hur vi tillsammans får fler människor att vilja och våga närma sig vegomaten. Hur får man skeptiska köttätare att faktiskt vilja äta mer vego, bönder att ställa om och politiker att öppna upp för mer vego i skolan? Gustav ger sina bästa tips och trix från sin resa från hobbykock till proffsvegan.

Missa inte att Gustav bjuder på chilligryta i Öppet kök med klockan 12.00-14.00.