Välkommen som utställare på Vegovision på Münchenbryggeriet!

Snart är det dags för Vegovision i Stockholm igen. Vi ser fram emot att ha en fantastisk helg tillsammans med er. Här nedan finns en del praktisk information.

Er utställarplats

Det finns bord att låna på mässan.
Borden är 180 x 80 cm.
Stol, el och wifi ingår på samtliga platser.
Om du har bokat kyl och/eller frys så står den på er plats när ni anländer till mässan.

Kylskåp 290 liter med glasdörr
Yttermått med bur:
Bredd: 65 cm
Djup: 65 cm
Höjd: 182 cm
Innermått kylskåp:
Bredd: 47 cm
Djup: 39 cm
Höjd: 130 cm

Frysbox 210 liter
Bredd: 103 cm
Djup: 65 cm
Höjd: 88 cm
Innermått:
Bredd: 89 cm
Djup: 51 cm
Höjd: 58 cm

 

Fredag 3 november (förproduktion)

Öppet för utställare 12.00-21.00.
Vi rekommenderar er att vara på plats i god tid för snabbast möjliga service. I samband med ankomst så ska ni kontakta Claes Nordin, 08-555 914 12, för incheckning.

Lördag 4 november

Öppet för utställare 07.00-19.00.
Montrar ska vara klara senast 09.30.
Öppet för besökare kl. 10.00-18.00.

Söndag 5 november

Öppet för utställare 08.00-19.00.
Montrar ska vara helt klara senast 09.45.
Öppet för besökare 10.00-17.00.
Utpackning ska vara klar till 19.00

Bemannad monter

Er monterplats ska vara bemannad under hela mässans öppettider, alltså 10.00-18.00 lördag den 4 november och 10.00-17.00 söndag den 5 november. Det är inte tillåtet att packa ihop innan mässan har stängt för dagen.

Leveranser skickas till:

Münchenbryggeriet Event & Konferens
ATT: Vegovision, Mässhallen Entré Duvgränd
Torkel Knutssonsgatan 2
118 25 Stockholm.

Ange telefonnummer 0705-662300 till bud som ska lämna leveranser.
Alla leveranser ska anlända tidigast fredag 3 november då vi ej har tillgång till lokalen, kyl eller frys innan det.

Hämta gods måndag 6 november:

Det är tillåtet att lämna kvar material som skall hämtas av bud dagen efter. Utställare är själva ansvariga över att materialet packas och märks med etiketter samt att hämtning bokas. Upphämtning ska ske måndag den 6 november 09:00-14:00. Ange telefonnummer 0705-662300 till bud som ska hämta.

Adress för inlast till mässan:

Münchenbryggeriet Event & Konferens,
Mässhallen Entré Duvgränd,
Torkel Knutssonsgatan 2, 118 25 Stockholm.

Adress för besökare:

Torkel Knutssonsgatan 2, 118 25 Stockholm
Djurens Rätt
Box 17132
104 62 Stockholm

Mässan är helt vegansk

Mässan är helt vegansk vilket såklart betyder att alla produkter som ni säljer måste vara veganska. Är ni osäkra på innehåll i någon produkt, kontakta oss så hjälper vi er.

Miljömärkt event

Vi gör vårt bästa för att skapa ett event som är så miljövänligt som möjligt och har därför anslutit oss till märkningen Miljömärkt Event. Därför ber vi er utställare att tänka på att inte använda plastpåsar till produkter. Kunden kanske redan har en påse eller så kan ni erbjuda papperskasse istället. Vi önskar även att ni i möjligaste mån undviker att skapa onödigt avfall. Istället för provsmakning i en plastkopp kanske det går att använda ett kex eller tandpetare? Om det behövs en liten kopp eller fat så välj papper eller annat material baserat på förnyelsebara råvaror. Vi uppmanar alla utställare att minimera utdelningen av tryckt reklammaterial men ha gärna provsmakning av produkter. Vi kommer sortera avfall i så många fraktioner som vi kan och ber er att hjälpa till med detta.

 

Webben

Utställare länkas via vegovision.se. Skicka in en bild/banner till oss som så lägger vi upp den tillsammans med länk till er webbsida. Den behöver vara minst 600 bildpunkter bred men höjden kan vara lite olika mått. Men en avlång/rektangulär banner passar bäst.

Beställ flyers och affischer

Vill ni hjälpa till att sprida Vegovision så kan ni beställa gratis material såsom affischer och flyers.

Tillgänglighet

Vi vill såklart att alla, oavsett personliga förutsättningar, ska kunna besöka Vegovision och få en fin upplevelse. Lokalen har hiss och RWC-toaletter. Ledsagare till besökare har givetvis fri entré på Vegovision. Assistanshund (med tjänstetäcke och ID-kort) är välkommen i lokalen. Vill vill också att ni utställare ska göra er monter så tillgänglig som möjligt så den passar för många olika besökare. Tänk på att rullstolsburna personer ska kunna se era produkter och komma fram vid montern. Ett tips är att inte bara ha höga diskar utan variera höjden.

Allergier

Alla utställare som hanterar livmedel måste kunna redogöra för innehållet i varje produkt. Om ni bjuder på smakprover så måste ni vara väldigt noga med att inte blanda skärbrädor och knivar så att olika produkter kan kontaminera varandra med allergener. Hjälp oss att hålla Vegovision säkert även för besökare med allergier.

Astma – och Allergiförbundets policy för jordnötter och nötter.

Registrering till Miljöförvaltningen

Det kan vara så att utställare som hanterar livsmedel (ej dryck) behöver registrera sig hos Miljöförvaltningen. Ni kan ha antingen en tillfällig registrering endast för Vegovision eller en mobil registrering som är bra att ha om man är med på flera mässor under året. Den mobila gäller i hela landet. Om registreringen bara gäller för Vegovision behöver ni inte skicka in någon registrering om de livsmedel ni hanterar innebär mycket låg risk såsom bakning, livsmedel som inte kräver kyl/frys eller låg risk såsom kylförvaring, upptining och manuell hantering av glass. Mellan och hög risk, tillagning av mat på färska råvaror, kräver vanligtvis en registrering.
För mer information, kontakta Miljöförvaltningen Stockholm.

Växel

Vi erbjuder ingen växlingstjänst och det finns ingen uttagsautomat i närheten. Vi rekommenderar att ni använder er av kortbetalning i första hand.

Komfort, fika och wi-fi

Utställare bjuds på smörgåsar, fika, kaffe och annan dryck i Vegovisions backstageområde. Allt är givetvis veganskt. Backstage har du också möjlighet att slå dig ned en stund på din rast. Här finns även garderob för utställare och andra som medverkar i mässan. Ha ditt utställarpass/backstagekort med dig så kan du gå in i backstage-området.

Särskilt inbjudna

Vi har bjudit in representanter för olika företag, restauranger och kommunal verksamhet. Känner du personer från näringsliv eller media som du tycker ska komma på pressvisningen eller stå med på mässans gästlista så kontakta Claes på [email protected] Vår förhoppning är att Vegovision kan utgöra startskottet på många nya spännande samarbeten och att ni som företag hittar nya återförsäljare och kunder i dessa kontakter.

Utrymningsvägar

Utrymningsvägar, utrymningsdörrar, brandredskap, larmtryckknappar och skyltar får aldrig blockeras eller skymmas. Djurens Rätt har rätt att, på utställarens bekostnad, transportera bort gods som blockerar utrymnings- och transportvägar.

Försäkring / Ansvar

Djurens Rätt tar inget ansvar för utställares värdesaker/utrustning. Det är upp till varje utställare att se till att erforderliga försäkringar finns för medtagen utrustning. Djurens Rätt ansvarar ej heller för kvarlämnat gods.

Kontakt

Tveka inte över att höra av dig om du har några funderingar inför mässan.
Välkomna!

Claes Nordin
08-555 914 12
[email protected]