Fika på Vegovision!

Open New Doors Gothenburg serverar 100 % vegansk mat och fika. De arbetar med ekologiska råvaror, naturviner och hanverksöl. Du kan hitta Open New Doors mitt i staden Göteborg på Tyska Bron, med stora glaspartier och utsikt över vattnet.

– Vi är lika mycket restaurang som kafé och på kvällarna svidar vi om till partystassen och serverar smårätter med inspiration från hela världen, berättar Erika Frost från Open New Doors.

Erika berättar även att visionen från början var att inspirera fler till att äta mer grönt.

– I starten var vi mest inriktade på raw food och ville visa hur vansinnigt gott och brett det kan vara. Att raw food inte är lika med skolans råkostsallad.

Hon förklarar att de idag på sätt och vis har samma vision, men att de är lite mer chill.

– Fokus ligger främst på vällagad vegansk mat och fantastiska råvaror och vi har idag mindre fokus på raw food, även om alla våra bakverk fortfarande är raw och det alltid finns ett rått alternativ på menyn, säger Erika.

Vi frågar om hon tycker att de har sett en förändring i efterfrågan av veganska produkter och hon svarar då att de märker av det hela tiden.

– Både hos oss, men också på hur utbudet i Göteborg konstant växer. Det var även det som fick oss att starta ett raw foodbageri.

På Vegovision Göteborg kommer Open New Doors servera fika under hela mässan.

– Det kommer finnas grymt goda bakverk från oss och vi kommer servera kaffe från vår nya partner Nordiska Kafferosteriet som är ett lokalt rosteri som fokuserar på ett hållbart arbete från böna till kopp.

Det Open New Doors ser mest fram emot med Vegovision är att få vara en del av rörelsen.

– Att kanske kunna vara en pusselbit som fyller ett av alla hål i pusslet, avslutar Erika.

Hoppas du är lika sugen på att smaka på Open New Doors fika på Vegovision som vi är! Välkommen!