Fia Kamlund på en av Vegovisionsmässorna

Fia Kamlund gästar Vegovision Göteborg och Umeå 2018

Vi hälsar Fia Kamlund välkommen tillbaka till Vegovision! Den här gången kommer hon till Göteborg och Umeå. Fia är klassisk styrkelyftare och debuterade 2016 på den högsta nationella nivån, vilket är SM. På Vegovision Göteborg kommer vi få höra ännu mer om styrkelyft, där blir det nämligen en intervju med henne kring detta.

Fia är även doktorand i biologi och hon jobbar med cellbaserade alternativ inom bröstcancerforskning. Hon berättar att hennes forskning handlar om att finna potentiella läkemedel mot bröstcancer och förklarar även att forskningen sker helt utan djurförsök.

– Jag använder celler från olika bröstcancertumörer och analyserar hur de cellerna rör sig när man behandlar dem med olika substanser. Detta för att försöka förstå hur vi kan påverka de cellerna som rymmer från tumören och ger upphov till metastaser.

I Umeå kommer Fia att hålla ett föredrag om sin forskning och vi ser verkligen fram emot att få höra mer.

Hon berättar att hon bestämde sig för att bli vegan efter att ha läst Djurens Rätts rapport Mjölkfabriken. Innan dess var hon lakto-ovo vegetarian. Mjölkfabriken är en skildring av mjölkindustrin och hur den positiva bild som industrin har lyckats skapa sig står i stark kontrast med den verklighet som sker bakom stängda dörrar.

– Efter att ha läst Mjölkfabriken så förstod jag att mitt etiska ställningstagande inte gick att kombinera med att äta ägg och mjölkprodukter.

Hon ser, precis som vi, fram emot Vegovision och hon tycker att det bästa och roligaste är att få se alla fantastiska utställare och att lyssna på föredragen.

– Man ser att framtiden är vegansk och det känns peppigt att träffa så många likasinnade!

Fia är ett av många bra exempel på starka veganer! Vi på Vegovision är mycket taggade för att träffa och lyssna på Fia i Göteborg den 7 april och sedan igen i Umeå den 5 maj! Välkomna dit!