Ett miljömärkt event

Vi gör vårt bästa för att skapa ett event som är så miljövänligt som möjligt och har därför anslutit oss till märkningen Miljömärkt Event som hjälper oss att bli ännu bättre. Att vi är miljömärkta påverkar hela eventet. Allt från inköp av varor eller tjänster till hur vi transporterar både varor och personal.

För att bli ännu mer hållbara försöker vi  bland annat  minimera de tryckmaterial som ges ut på Vegovision. I år kommer vi exempelvis inte att trycka upp några program att dela ut till besökare, hela programmet finns istället att hitta här på webbsidan och uppsatta i lokalen. Våra utställare delar inte ut plastpåsar på Vegovision utan måste använda sig av miljövänligare alternativ. Vi försöker hjälpa våra besökare att göra miljövänliga val som att källsortera sitt skräp och återanvända engångsmaterial. Om något engångsmaterial köps in så är av naturfibrer eller papper.

Under Vegovision så har vi hjälp av ett hundratal funktionärer som reser med tåg, buss eller spårvagn till eventet. Även alla gäster som du ser på scenen har rest med tåg.

 

Vad kan du göra?

I år kommer det finnas utökade möjligheter till källsortering inne på mässan. Genom tydligt utmärkta sopstationer hoppas vi kunna ge de bästa möjliga förutsättningar för våra besökare att källsortera sitt skräp och på så sätt hjälpa oss i strävan efter ett mer hållbart evenemang. Vi ber dig också att ta med en egen påse som du kan använda till dina inköp. Vi säljer inget vatten på flaska men ta gärna med dig en egen vattenflaska som du fyller på vid vattenstationen eller på toaletten.