David Kihlberg lagar mat utomhus, framför en frusen sjö.

David Kihlberg på Vegovision Göteborg!

David Kihlberg är grundaren till instagramkontot @vegohajk och han kommer till Vegovision Göteborg i år!
David berättar att idén bakom vegohajk föddes när han märkte att det var många som tyckte att det var svårt att veta vad de skulle äta ute på fjällvandringar eller liknande turer. Han förklarar att det finns mycket olika typer av frystorkad färdigmat, men att det veganska utbudet till stor del saknas.

– Den som äter vego är ju van att få frågor om ”vad äter en vegan” och ”är det inte svårt att få i sig allt” och så vidare. Men när det kommer till friluftsmat får jag samma frågor från andra veganer, berättar han.

David förklarar att eftersom han själv inte hade hittat någon kokbok som handlar om just växtbaserad friluftsmat så blev målet att själv skulle fylla den luckan.

– För det är inte alls svårt, och det är både godare och billigare att göra sin egen mat istället för att köpa frystorkat.

Han berättar också att han startade instagramkontot vegohajk för att se om det fanns ett intresse för en bok om vegansk friluftsmat. Kontot fungerar även som peppande för honom själv under arbetets gång samt för att få lite feedback från sina följare och besökare på sidan. På vegohajk kan du framförallt hitta bilder och recept på veganska rätter som fungerar perfekt på fjällvandringar.

Vegohajk är ett projekt som David gör på fritiden och han förklarar att det ibland tar upp ganska mycket tid. Men nu börjar det likna en bok och han hoppas att den kommer ut innan året är slut!

– Intresset visade sig vara jättestort, vilket är enormt kul!

På Vegovision Göteborg kommer vi kunna se David på scenen där han ska delta i en intervju och prata både om vegohajk och Naturskyddsföreningen som han också arbetar för. Missa inte detta i Göteborg den 7 april!