Rebecka Nord på Vegovision Göteborg!

Rebecka Nord driver Växtdelikatessen som är en liten vegansk rawfoodcatering med matlagningskurser som ligger i Olskroken sedan två år tillbaka.

Rebecka berättar att hon har varit vegan i flera år och vegetarian sedan tidiga tonåren.

– Jag är vegan för djurens skull, rawfood-hälsosam och miljömedveten för min egen och mina medmänniskors välmående, säger hon.

Rebecka är utbildad kallskänka och har jobbat på ett flertal vegan-& rawfoodrestauranger i stan samt utomlands, de senaste åren. Hon berättar att hon lagar välgörande mat från grunden och av hela och rena råvaror med fokus på färg, smak, form och funktion.

– Jag gillar att använda mig av lokala och oglamorösa vegetabiliska råvaror, för att skapa nya veganska & hälsosamma varianter av gamla kött-ost-och gräddeklassiker, förklarar hon.

Hon berättar även att hon gillar ärlig, omtänksam och lättillgänglig mat och vill dela med sig av både veganismen, glädjen och enkeheten med rawfood samt stoltheten bakom det egna mathantverket.

– Detta gör jag genom de kurser jag håller på Växtdelikatessen.

Rebecka kommer vara med på Öppet kök och hon planerar att visa hur du av hela och främst lokala råvaror tillreder råa och veganska varianter på mingelvänlig mat med nyklassiker på smørrebrød/, festliga snittar och alkoholfria kombuchadrinkar.

Missa inte Rebecka i Öppet kök på Vegovision Göteborg!