Earth Bite på Vegovision!

Earth Bite är ett nytt veganskt och ekologiskt varumärke som grundades av systrarna Ani och Alice- två unga tjejer med en gemensam passion för hållbarhet. De har nyligen tagit fram sin första produkt i form av veganska och ekologiska energibars, dessa finns i tre olika smaker.
Med noga utvalda råvaror har de skapat unika och naturliga smakupplevelser och ser samtidigt till att bidra till en mer hållbar värld.

– Vår vision är att ta fram veganska och ekologiska snacks som är snälla mot djuren, hållbara för miljön och därigenom göra det enklare för människor att äta veganskt, förklarar systrarna.

De berättar att idén om Earth Bite växte fram som en naturlig del av deras intresse för vegansk mat och kom som ett resultat av att de själva såg ett behov av att bredda det veganska utbudet på marknaden.

– Det var när vi själva började övergå helt till en växtbaserad kost som vi insåg hur otroligt svårt det var att hitta veganska alternativ i butikerna och framförallt när man behövde ett snabbt mellanmål på språng.

Utifrån detta växte önskan om att skapa ett veganskt mellanmål som både var smidigt, gott och hälsosam fram. Ani och Alice berättar att eftersom de själva alltid har bakat mycket bars bestämde de sig för att skapa sin egen, framtagna med omtanke för djur och miljö.

– För oss är Earth Bite en liten början på en väldigt stor resa, där det är våra stora vision att tillsammans med andra aktörer inom livsmedelsbranschen arbeta för att skapa mer veganska och hållbara livsmedel.

Under de senaste två åren har Ani och Alice arbetat mycket med att utveckla Earth Bite och de förklarar att de har kunnat se en otrolig stör ökning när det gäller intresse och efterfrågan av veganska alternativ.

– Personer som i vanliga fall inte ätit veganskt börjar nu intressera sig för att hitta växtbaserade alternativ och här tycker vi det är jätteroligt att kunna erbjuda ett smidigt och veganskt snack som gör det enkelt för dessa människor att välja veganskt!

Systrarna förklarar att de i framtiden är övertygade om att vegansk mat kommer bli det mest självklara valet för en allt större del av befolkningen.

– Det kommer bli en ökad efterfrågan på veganska varor. Men vi tror också, i takt med att människor blir mer hälsomedvetna, att det kommer ställas stora krav på att den veganska maten som tas fram uppfyller kraven för både kvalité och hälsa.

På Vegovision kommer Earth Bite att presentera sina nylanserade energibars som finns i tre olika smaker: Acai & Raspberry, Ginger & Lemon samt Goji & Cacao. De kommer även bjuda på smakprov så att du som besökare kan testa produkterna på plats!

Det roligaste med Vegovision tycker Ani och Alice ska bli att träffa alla vegointresserade individer och äntligen få presentera sina produkter.

– Vi är ju helt nya på marknaden och är därför supertaggade för att få höra all respons och feedback på våra nya bars!

Glöm inte att ta en sväng förbi Earth Bites monter och testa deras bars den 4 april i Eriksberghallen!